LEREN (EN) WERKEN MET AUTISME OF HANDICAP

Heb jij digitaal talent, maar is gewone school niet jouw ding? Heb je autisme, psychische kwetsbaarheid of een handicap? Wij bieden jou leerwerktrajecten in ICT en Media.

Op weg naar een baan in de digitale wereld!

Lijkt het je geweldig om werk te vinden in de wereld van internet, apps en ICT? Om prachtige websites of apps vorm te geven? Om te puzzelen met een programmeertaal of applicaties te ontwerpen? Of om de digitale zichtbaarheid van klanten of de veiligheid van data te verbeteren? Kom dan werkend leren bij EYEforWEB in Utrecht!

EYEforWEB is dé praktijkopleider in ICT en Media voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dus bijvoorbeeld als je autisme, psychische kwetsbaarheid of een handicap hebt. Bij EYEforWEB leer je werken. Werken aan websites en applicaties, maar ook aan je eigen toekomst. Als professional-in-opleiding ga je vier dagen per week aan de slag. (Of wat minder als je een energiebeperking hebt.) Daarnaast kun je cursussen volgen om je kennis te vergoten. Dat kan bij REA College, maar ook bij een andere opleider. Het einddoel is een betaalde baan bij een ander bedrijf.

Op korte termijn hebben wij leerwerkplekken voor:

 • Designer
  Je ontwerpt websites en user interfaces voor applicaties. Je denkt mee over een smaakvolle presentatie van dat wat je opdrachtgever in beeld wil brengen en hebt gevoel voor User Experience. Je bent een goede schetser en hebt bij voorkeur al een beetje ervaring met beeldbewerking en visualiseren van ideeën. Bij EYEforWEB leer je werken met applicaties als Photoshop en Illustrator om jouw ideeën vorm te geven.
 • Internet marketing specialist
  Heb jij gevoel voor marketing en interesse voor de wereld van internet en social media? Bij EYEforWEB kun je je ontwikkelen in dit specialisme: websites vindbaar maken bij zoekdiensten en de effectiviteit van de reclameuiting van jouw klant verbeteren. Je houdt je bezig met Search Engine Optimization (SEO), adverteren en social media. In dit vak is er heel veel te leren en ontdekken!
 • Tekstschrijver
  Houd jij ervan om te spelen met taal? Kun jij van moeilijke zaken een makkelijk en prettig leesbare tekst maken die uitnodigt om te lezen? Bij EYEforWEB kun je je hierin ontwikkelen in de rol van Tekstschrijver voor websites. Het is de kunst om teksten te schrijven die de vindbaarheid van de website vergroten (daarom overleg je veel met de SEO-specialist), maar die ook prettig leesbaar blijven. Ontwikkel je als zelfstandig copywriter!
 • Front End Developer
  Je werkt aan de Front End van een website, webshop of webapplicatie. Samen met de Designer werk je aan een optimale User Experience. Je zorgt dus voor een perfecte visuele presentatie en interactie. Je zorgt er ook voor dat elke pixel op de juiste plek staat en wel op alle schermen en apparaten. Je leert werken met WordPress en natuurlijk met HTML, CSS, LESS/SASS en jQuery/JavaScript.
 • Programmeurs / Developers
  Wil je programmeur / developer of database administrator worden? Bij EYEforWEB begin je met HTML5. Daarna kun je je specialiseren in het programmeren van de “achterkant” van een website, webshop of webapplicatie. Je ontwikkelt met PHP en MySQL. Of je specialiseert je in een JavaScript-framework (Node.js, Angular.js, React.js), WordPress development, JAVA web development of databases.
 • Security Specialist
  Wil jij leren over security? Houd je ervan om fouten en gebreken op te sporen? Wil je wat de risico's zijn van webapplicaties, cloudoplossingen en netwerken? Als Security Specialist leer je denken als een hacker. Niet om iets illegaals te doen maar juist om illegale activiteiten te voorkomen, dus om eerlijkheid en veiligheid te bevorderen. Je bouwt veel kennis op en gebruikt die kennis in dienst van anderen.
 • Commercieel administratief medewerker
  Je denkt commercieel en hebt affiniteit met internet. Je doet telefonische verkoop. Samen met de bedrijfsleider of projectleider bespreek je opdrachten met klanten. Je denkt vanuit commercieel oogpunt mee met de klant, houdt contact met de klant en bewaakt of het product aan de verwachtingen voldoet. Op deze manier leer je steeds doelgerichter te werken aan goede relaties met klanten. Daarnaast verzorg je financiële administratie.
 • Project manager
  Wil jij je eerste stappen maken als ICT Project Manager? Een project manager kan goed organiseren, overziet grote gehelen, is relatie- én taakgericht, pro-actief, communicatief sterk en stressbestendig. Je leert om de wensen van de klant te inventariseren en om te zetten in requirements. Je maakt planningen, betrekt het team bij het vormgeven van het proces, zet de lijnen uit en bewaakt het proces en het behalen van resultaten.
 • Webmaster
  Je beheert websites van onze klanten. Je zorgt voor backups, updates en (basis)security. Je voegt nieuwe content toe, dat wil zeggen teksten, foto's, video's, etc. Dit is een mooie eerste stap als je je wilt ontwikkelen in technische, creatieve of juist in commerciële richting. De functie van "Webmaster" is dus geen einddoel, maar is een startfunctie waarna je je gaat specialiseren in één van de beroepsrichtingen.

Reageren?

Ben je (binnenkort) ouder dan 17 jaar, heb je een uitkering of heb je geen startkwalificatie en heb je interesse? Neem dan contact op via telefoonnummer 030-7541950 of vul hieronder het contactformulier in. In overleg met jouw gemeente of re-integratiebedrijf onderzoeken wij de mogelijkheden om jou een leerwerkplek te bieden.

  

  

Nog meer mogelijkheden bij REA College

Naast de leerwerktrajecten bij EYEforWEB in Utrecht biedt REA College nog veel meer mogelijkheden om talenten van jongeren met een beperking te ontdekken, te ontwikkelen en door passend onderwijs toe te werken naar betaald werk:

  

Contact

In gesprek om te ZIEN wat wij voor je kunnen betekenen? Heel graag!
Bel ons of vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

  

Eye 4 Web
Schooneggendreef 27K
3562 GG Utrecht

Eye 4 Business Services
Postbus 14
3850 AA Ermelo