LEREN (EN) WERKEN MET AUTISME OF HANDICAP

Heb jij digitaal talent, maar is gewone school niet jouw ding? Heb je autisme, psychische kwetsbaarheid of een handicap? Wij bieden jou opleiding en werkervaring in ICT en Media.

Op weg naar een baan in de digitale wereld!

Lijkt het je geweldig om werk te vinden in de wereld van internet, apps en ICT? Om prachtige websites of apps vorm te geven? Om te puzzelen met een programmeertaal of om de digitale zichtbaarheid van klanten te verbeteren? Kom dan werkend leren bij EYEforWEB in Utrecht!

EYEforWEB is dé praktijkopleider in ICT en Media in Utrecht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dus bijvoorbeeld als je autisme, psychische kwetsbaarheid of een handicap hebt. Bij EYEforWEB leer je werken. Werken aan websites en applicaties, maar ook aan je eigen toekomst. Als professional-in-opleiding ga je drie tot vier dagen per week aan de slag. Daarnaast kun je cursussen volgen om je kennis te vergoten.

Op dit moment kun je alleen bij EYEforWEB terecht als je een "ESB-traject" bij REA College volgt, of als je een speciaal budget vanuit je gemeente of UWV krijgt. Je start met een basisopleiding Front End of Design. Hierin leer je de basis van het bouwen of vormgeven van websites. We leren je ook hoe je dit handig kunt toepassen in de praktijk. Daarna start je direct met het werken in de praktijk. Verderop in het traject krijg je extra opleiding, coaching en training.

Het einddoel is altijd een betaalde baan bij een ander bedrijf.

Op korte termijn hebben wij leerwerkplekken voor:

 • Internet marketing specialist
  Heb jij gevoel voor marketing en interesse voor de wereld van internet en social media? Bij EYEforWEB kun je je ontwikkelen in dit specialisme: websites vindbaar maken bij zoekdiensten en de effectiviteit van de reclameuiting van jouw klant verbeteren. Je houdt je bezig met content, Search Engine Optimization (SEO), adverteren en social media. In dit vak is er heel veel te leren en ontdekken!
 • Front End Developer
  Je werkt aan de Front End van een website, webshop of webapplicatie. Samen met de Designer werk je aan een optimale User Experience. Je zorgt dus voor een perfecte visuele presentatie en interactie. Je zorgt er ook voor dat elke pixel op de juiste plek staat en wel op alle schermen en apparaten. Je leert werken met WordPress en natuurlijk met HTML, CSS, LESS/SASS en jQuery/JavaScript.
 • Programmeur / Developer
  Wil je programmeur / developer worden? Bij EYEforWEB begin je met front end en WordPress. Daarna kun je je specialiseren in het programmeren van de "achterkant" van een website, webshop of webapplicatie. Je ontwikkelt met PHP en MySQL waarbij je je ook specialiseert in WordPress. Als je genoeg capaciteiten hebt, kun je je verder specialiseren in PHP-framework Laravel, JavaScript, JAVA, C# of databases.
 • Service Expert / Accountmanager
  Je denkt commercieel en hebt affiniteit met internet. Samen met de bedrijfsleider of projectleider zorg je dat de opdracht van A tot Z wordt uitgevoerd volgens de wensen van de klant. Je denkt vanuit commercieel oogpunt mee met de klant, houdt contact met de klant en bewaakt of het product aan de verwachtingen voldoet. Op deze manier leer je steeds doelgerichter te werken aan goede relaties met klanten en aan efficiënt samenwerken met je team.
 • Project Manager
  Wil jij je eerste stappen maken als IT Project Manager? Een project manager kan goed organiseren, overziet grote gehelen, is relatie- én taakgericht, pro-actief, communicatief sterk en stressbestendig. Je leert om de wensen van de klant te inventariseren en om te zetten in requirements. Je maakt samen met het team (SCRUM) planningen, houdt overzicht over taken en bewaakt het behalen van resultaten.
 • Technisch Support en Beheer
  Je leert het beheren van een IT infrastructuur en het bieden van support. Je managet bijvoorbeeld de web hosting, hardware, werkplekconfiguraties, het GIT-proces, backups, updates en (basis)security. Je biedt ondersteuning in kantoorautomatisering, het gebruik van Office 365 (OneDrive / Sharepoint) en onze andere tools.

Interesse?

Ben je (binnenkort) ouder dan 17 jaar, heb je een uitkering of heb je geen startkwalificatie en heb je interesse? Neem dan contact op via telefoonnummer 030-7210989 of vul hieronder het contactformulier in. In overleg met jouw gemeente, UWV of re-integratiebedrijf onderzoeken wij de mogelijkheden om jou een opleiding en een leerwerkplek te bieden.

  

  

Nog meer mogelijkheden bij REA College

Naast de leerwerktrajecten bij EYEforWEB in Utrecht biedt REA College nog veel meer mogelijkheden om talenten van jongeren met een beperking te ontdekken, te ontwikkelen en door passend onderwijs toe te werken naar betaald werk:

  

Contact

In gesprek om te ZIEN wat wij voor je kunnen betekenen? Heel graag!
Bel ons of vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op!

  

Eye 4 Web
Schooneggendreef 27K
3562 GG Utrecht

Eye 4 Business Services
Postbus 14
3850 AA Ermelo